Rozmarinų ir bazilikų druska
-
Rozmarinas ir bazilikais aromatizuota druska pagal itališkos virtuvės tradicijas.
Ingredientai
- 500 g Vatel jūros druskos
- 40 g rozmarinų
- 30 g šalavijų
- žiupsnis šviežių bazilikų
- 1 skiltelė česnako
Gamybos eiga
Šviežių rozmarinų, šalavijų ir bazilikų lapelius nuskabome nuo stiebo ir susmulkiname peiliu. Susmulkiname ir česnako skiltelę. Tuomet pridedame tracininės Vatel jūros druskos, visą mišinį suneriame į akmeninę grūstuvę ir triname kartu maišydami. Gautą mišinį išberiame ant didesnės lėkštės ar padėklo ir palaikome kelias valandas, kad pradžiūtų. Tuomet suberiame į stiklainį, sandariai užsukame ir laikome kambario temperatūroje sausoje ir tamsioje vietoje.