Rozmarinų ir bazilikų druska

Rozmarinas ir bazilikais aromatizuota druska pagal itališkos virtuvės tradicijas.

Ingredientai

  • 500 g Vatel jūros druskos
  • 40 g rozmarinų
  • 30 g šalavijų
  • žiupsnis šviežių bazilikų
  • 1 skiltelė česnako

Gamybos eiga

Šviežių rozmarinų, šalavijų ir bazilikų lapelius nuskabome nuo stiebo ir susmulkiname peiliu. Susmulkiname ir česnako skiltelę. Tuomet pridedame tracininės Vatel jūros druskos, visą mišinį suneriame į akmeninę grūstuvę ir triname kartu maišydami. Gautą mišinį išberiame ant didesnės lėkštės ar padėklo ir palaikome kelias valandas, kad pradžiūtų. Tuomet suberiame į stiklainį, sandariai užsukame ir laikome kambario temperatūroje sausoje ir tamsioje vietoje.

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne