Jūrinio ešerio filė ant grotelių su žaliuoju padažu
-
Kad griliaus sezonas neprailgtų, o nauji skoniai pripildytų Jūsų širdis ir skrandžius - siūlome pasigaminti šį "restoraninį" patiekalą sau, šeimai, vaikams ir draugams!
Ingredientai: ešerio filė ant grotelių su žaliuoju padažu
- jūros ešerio filė su oda- 2 vnt.;
- citrinos sultys - 2 v. š..;
- kelios šakelės šviežių žolelių (pankolių, krapų ar raudonėlio);
- rūkyta paprika - 1 a. š.;
- alyvuogių aliejus - patepimui;
- jūros druska ir malti pipirai - pagal skonį.
Žaliųjų žolelių užpilui:
- gražgarstė, kalendra, petražolės
- džiovintas peletrūnas - 1 a. š.;
- česnakai - 2 skiltelės;
- alyvuogių aliejus;
- citrinos sultys - 2 v. š.;
- skystas medus - 2 a. š.;
- jūros druska ir malti pipirai - pagal skonį.
Paruošimo būdas: ešerio filė ant grotelių su žaliuoju padažu
1. Susmulkinkite žuviai skirtus žalumynus, citrinos sultis, rūkytą papiką, druską, pipirus ir aliejų. Padarykite kelis nedidelius įpjovimus pusėje, kuri su oda. Aptepkite žuvį gautu mišiniu. Palikite 15 min. pasimarinuoti.
3. Dėkite žuvį ant grotelių ar grilio ir kepkite apie 15 minučių apkeisdami puses tol, kol minkštimas pasidarys baltas. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo žuvies dydžio.
4. Padažui skirtus žalumynus sumalkite mikseriu. Dėkite žuvį ant serviravimo lėkštės ir užpilkite žaliuoju padažu. Ypatingai rekomenduojame su ant žarijų keptomis bulvėmis ir paprika, mėgstamais žalumynais. Skanaus!