Ešerio kotletukai
-
Jūrinis ešerys- puiki jūrinė žuvis, ypač rekomenduojama valgyti žmonėms, kurie jaučia išsekimą ir darbingumo sumažėjimą. Todėl šiandien siūlome jums pasistiprinti ir atgauti jėgas su itin skaniais ir greitai paruošiamais ešerio koteltukais.
Ingredientai
- 1 kg malto ešerio,
- 3 kiaušinių,
- stiklinės džiūvėsėlių,
- 3 šaukštų miltų,
- žiupsnelio muskato riešuto,
- maltų juodųjų pipirų,
- druskos,
- 1 svogūnas,
- 1 didelės ar dviejų mažesnių morkų,
- gabalėlio poro,
- žiupsnelis šviežių krapų (pagal skonį)
- 2 šaukštų majonezo,
- aliejaus kepimui,
- 200 ml natūralaus jogurto,
- šaukšto krienų,
- krapų,
- kelių griežinėlių citrinos.
Gamybos eiga
- Svogūną ir morkas nulupkite, supjaustykite, susmulkinkite porą ir viską 10-15 min. pakepinkite aliejuje. Išgriebkite į lėkštę.
- Paimkite maltą ešerį, suberkite prieskonius, smulkintus krapus, įmaišykite kiaušinius, majonezą, pakepintas daržoves ir 2 šaukštus džiūvėsėlių.
- Iš gautos masės suformuokite kotletukus, pavoliokite juos miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintame aliejuje. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
- Pasigaminkite padaža: sumaišykite natūralų jogurtą su sukapotais krapais, krienais, keliais lašais citrinų sulčių ir žiupsneliu druskos.
Skanaus!