Ešerio kotletukai

  • Jūrinis ešerys- puiki jūrinė žuvis, ypač rekomenduojama valgyti žmonėms, kurie jaučia išsekimą ir darbingumo sumažėjimą. Todėl šiandien siūlome jums pasistiprinti ir atgauti jėgas su itin skaniais ir greitai paruošiamais ešerio koteltukais.

    Ingredientai

    • 1 kg malto ešerio,
    • 3 kiaušinių,
    • stiklinės džiūvėsėlių,
    • 3 šaukštų miltų,
    • žiupsnelio muskato riešuto,
    • maltų juodųjų pipirų,
    • druskos,
    • 1 svogūnas,
    • 1 didelės ar dviejų mažesnių morkų,
    • gabalėlio poro, 
    • žiupsnelis šviežių krapų (pagal skonį)
    • 2 šaukštų majonezo,
    • aliejaus kepimui,
    • 200 ml natūralaus jogurto,
    • šaukšto krienų,
    • krapų,
    • kelių griežinėlių citrinos. 

    Gamybos eiga

    1. Svogūną ir morkas nulupkite, supjaustykite, susmulkinkite porą ir viską 10-15 min. pakepinkite aliejuje. Išgriebkite į lėkštę.
    2. Paimkite maltą ešerį, suberkite prieskonius, smulkintus krapus, įmaišykite kiaušinius, majonezą, pakepintas daržoves ir 2 šaukštus džiūvėsėlių.
    3. Iš gautos masės suformuokite kotletukus, pavoliokite juos miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintame aliejuje. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
    4. Pasigaminkite padaža: sumaišykite natūralų jogurtą su sukapotais krapais, krienais, keliais lašais citrinų sulčių ir žiupsneliu druskos.

     Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne