Kaukazietiška adžika BUGA's, 160 g

  • Kaukazietiška adžika BUGA's, 160 g

    Šašlykams, kebabams, sriubai, marinavimui, troškiniams.

    Kategorija
    Konservuota
    Gamintojas
    Prekės ženklas
    Kilmės šalis
    Lietuva
    Svoris
    160 g
    Talpa
    145 ml
    Sudedamosios dalys
    41% maltos aitriosios paprikos, vanduo, druska, obuolių actas, 4% prieskoninių žolelių mišinys (petražolės, mėtos, čiobreliai, kalendros, lauro lapai, mairūnai, bazilikai, ožragės, krapų sėklos), česnakų granulės, cukrus, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis, tirštiklis ksantano derva, konservantas kalio sorbatas.
    Maistinė vertė (100 g/100 ml gryno produkto)
    Energinė vertė 204 kJ/49 kcal, riebalai 0,9 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių <0,3 g, angliavandeniai 8,5 g, iš kurių cukrų 5,0 g, baltymai 1,9 g, druska 2,3 g.
    Laikymo sąlygos
    Sausoje ir vėsioje vietoje, 0°-25°C. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Atidarę laikykite šaldytuve.
  • Kaukazietiška adžika – tai žinomiausias kaukazietiškas prieskonių mišinys su druska. Adžika – tai ne padažas. Adžika – tai druska, verčiant iš abchazų kalbos. Prieš daugelį metų Kaukaze avių bandų savininkai duodavo piemenims druskos, kuri būdavo skirta avims. Vandens ten nebūdavo ir ištroškusios avys turėjo ėsti daugiau žolės, taip priaugtų svorio. Druska buvo brangi ir piemenys ją vogdavo. Bandydami apsisaugoti, šeimininkai druską sumaišydavo su džiovintomis aitriosiomis paprikomis. Deja, išradingų piemenų tai nesustabdydavo – jie primaišydavo džiovintų prieskoninių žolių (krapų, petražolių, kalendros), džiovintų česnakų ir gautą sausą mišinį, praskiedę vandeniu, tiesiog tepdavo ant duonos ar pomidorų. Taip ir atsirado “adžika”. Vėliau šis mišinys išpopuliarėjo Kaukaze, o su kaukaziečių diaspora visame pasaulyje. Nėra autentiškos adžikos recepto – kiekviena šeimininkė gamina savaip. Tiesiog visuomet būdavo labiau vertinama adžika, pagaminta iš šviežių paprikų, o ne džiovintų. Tai yra būtent tai, ką siūlome – mūsų produktas gaminamas naudojant tik šviežias aitriąsias paprikas!
    Dažniausiai valgoma su šašlykais, kebabais ar kitokia ant laužo kepta mėsa, plovu. Taip pat puikiai tinka kaip prieskonis į sriubą (ir ne tik “Charčio”!), marinavimui, troškiniams. Kadangi šis produktas pakankamai “stiprus”, dažnai virėjai jį palengvina pomidorais, daržovėmis, šviežiomis prieskoninėmis žolėmis. 

    Jokių dirbtinių dažiklių, skonio ar kvapo stipriklių! Be alergenų, GMO ir laktozės. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne