Karštai rūkyta skumbrė, 1 kg
Karštai rūkyta skumbrė, 1 kg
Kaina 890€(890€/kg)K. r. atlantinė skumbrė geros žuvies mėgėjams.
Kilmės šalisLietuvaSvoris1 kgSudedamosios dalysAtlantinė skumbrė (Scomber Scombrus).Maistinė vertė (100 g/100 ml gryno produkto)Energetinė vertė 816 kJ/195 kcal, riebalų 12,5 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 4,9 g, angliavandenių 0,6 g, iš kurių cukrų 0,4 g, baltymų 20 g, druskos 0,7 g.Laikymo sąlygosLaikyti 0-+6°C temperatūroje.Papildoma informacijaMaistinės vertės gali skirtis dėl natūralių žuvies sezoniškų pokyčių.-
Karštai rūkyta atlantinė skumbrė- burnoje tirpstanti žuvis
Karštai rūkyta skumbrė- žuvis, kurios aromatas pavergs tikrai geros žuvies mėgėjų receptorius! Skumbrė pelnytai užima vieną iš pirmaujančių vietų pagal populiarumą visame pasaulyje. Tai skani, riebi, laukinė žuvis, tikras delikatesas, nuo kurios sunku atsitraukti! Paruošta natūraliai rūkant ant alksnio pjuvenų, ši karštai rūkyta atlantinė skumbrė yra švelni, skani, tirpstanti burnoje, turinti sodrų dūmų aromatą. Dėl apdorojimo karštu dūmu, žuvis išsaugoja daugybę organizmui svarbių naudingųjų medžiagų.
Karštai rūkyta skumbrė: nauda organizmui
Karštai rūkyta atlantinė skumbrė turi daug žmogui naudingu medžiagų: B grupės vitaminai, vitaminas D, omega riebalų rūgštys, jodas, kalcis, fosforas, kalis, cinkas, magnis, geležis ir natris. Šios žuvies valgymas gera širdies ir kraujagyslių ligų profilaktika, apsauganti organizmą nuo trombozės rizikos, taip pat skatinama kraujotaka kapiliaruose. Omega-3 šeimos riebalų rūgštys gerina kapiliarinę kraujotaką, vitaminai ir mikroelementai stiprina imunitetą ir kaulinius audinius.
Karštai rūkyta skumbrė: ką pagaminti?
Karštu dūmu rūkyta žuvis idealiai tiks užtepėlėms, paštetams įvairioms mišrainėms gaminti, o taip pat tiesiog valgyti su gabalėliu duonos, karšta bulve ar daržovėmis.