Sterko filė, 1 kg
Sterko filė, 1 kg
Kaina 1850 €(1850 €/kg )Sterkas (starkis), šaldyti filė gabaliukai su oda 300-500 g
KategorijaŠaldytaKilmės šalisKazachstanasSvoris1 kgSudedamosios dalysPaprastojo STERKO (Sander lucioperca) filė, vanduo (ledo glazūra).Maistinė vertė (100 g/100 ml gryno produkto)Energinė vertė 353 kJ/84 kcal, riebalai 0,7 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,14 g, angliavandeniai 0 g, iš kurių cukrų 0 g, baltymai 19,2 g, druska 0,06 g.Laikymo sąlygosLaikyti -18°C temperatūroje iki datos "tinka vartoti iki". Atšildyto produkto pakartotinai nebeužšaldyti.Papildoma informacijaŠaldyta. Atšildyto produkto pakartotinai nebeužšaldyti. Prieš vartojimą termiškai apdoroti.-
Sterko filė - produktas greitai paruošiamiems sveikiems pietums
Sterko filė vertinama ir mielai perkama dėl savo šiek tiek salstelėjusio skonio, baltos, švelnios ir sluoksniuotos struktūros. Ši žuvis yra tikra "švaruolė" ir gyvena tik švariuose vandens telkiniuose. Sterkas (arba starkis) universali žuvis, kurios beveik neįmanoma sugadinti net nemokant gerai gaminti. Ji gali papuošti tiek kasdienį, tiek šventinį stalą, puikiai dera su daržovėmis, grybais, sūriu, iš jo gamina vyniotinius ar žuvies užpiltinę drebučiuose. Sterko filė bus skani nepriklausomai nuo jos paruošimo būdo: virta, kepta tešloje, troškinama su grietinėlės padažu orkaitėje, naudojama žuvies kotletams, suktinukams, pyragams ar salotoms. Vasarą ją rekomenduojama kepti ant grotelių, o šaltais žiemos vakarais- gamintis tradicinę, visą kūną sušildančią žuvienę.
Sterko filė: nauda organizmui
- Turtinga sudėtis: vitaminai, baltymai, amino rūgštys, omega-3 ir 6, antioksidantai, mineralai (Cu, K, Fe, Ca, Na, I, F, P).
- Rekomenduojama vaikams: praktiškai neturi kaulų ir turi teigiamą poveikį fiziniam ir psichiniam vystymuisi.
- Labai mažai angliavandenių ir riebalų, todėl labai tinka kontroliuojantiems savo mityba ar besilaikantiems dietos. Starkis taip pat nekaupia kenksmingų medžiagų, nes ši žuvis mėgsta tik švarius vandens telkinius.
Produkto nereikia nei valyti, nei išdarinėti, ji visiškai paruošta gaminti, tereikia išsirinkti tinkamą receptą.