Raudonasis sausas vynas #22 Saperavi Giorgi Solomnishvili, 750 ml

  • Kraunamos nuotraukos

    Raudonas sausas vynas, pagamintas Kacheti regione Sakartvele.   

    Spalva
    Raudonas
    Gamintojas
    Giorgi Solomnishvili Winery
    Kilmės šalis
    Sakartvelas
    Regionas
    Kachetija
    Metai
    2017
    Savybės
    Sausas
    Talpa
    0.75 l
    Stiprumas
    13,1%
    Vynuogės
    Saperavi 100%
    Laikymo sąlygos
    +4C - +25C temp., vidutinės drėgmės sąlygomis
  • Raudonasis sausas vynas #22 Saperavi Giorgi Solomnishvili 2017 pagamintas iš saperavi vynuogių, užaugusių Vazisubani apeliacijoje Kachetijos regione. Saperavi yra pagrindinė raudonoji vynuogė Kachetijoje. Tai pasaulyje reta teinturier tipo vynuogė, kurios sultys yra raudonos, o vynai pasižymi ypač intensyvia, tamsia spalva. 

    Kachetija yra didžiausias vyndarystės regionas Sakartvele. 2018 metais Sakartvele vynui ir brendžiui gaminti sunaudota 292 tūkstančiai tonų vynuogių, 80,5% šio kiekio – Kachetijoje. Vazisubani apeliacija išsiskiria ypač aukštos kokybės raudonaisiais vynais dėka vyraujančio terroir- po humusingu viršutiniu sluoksniu guli sąnašiniai kalkakmenio, baltojo molio, juodojo skalūno klodai. Klimatas kontinentinis, santykinai šiltas. Vynuogynai yra maždaug 550 metrų aukšyje.

    Giorgi Solomnišvili priklausantis vynuogynas yra 25 metų amžiaus, 450 m aukštyje. Derlingumas yra ribojamas iki 5 – 5,5 tonų iš hektaro, siekiant itin aukštos kokybės. Vyndarys – Giorgi Solomnišvili. Vyninė įsikūrusi Telavi miestelyje. 

    2017 metai buvo nuosaikiai sausi, subalansuoti, rugsėjo mėnesį nelijo. Raudonasis sausas vynas #22 Saperavi pagamintas iš ynuogių, kurios buvo nuskintos rugsėjo gale ir tą pačią dieną atskirtos nuo šakelių, sutraiškytos ir supiltos į kvevrius - molio amforas, įkastas į žemę. Spontaninė fermentacija truko 3 savaites, po kurių vynas buvo maceruojamas kvevryje dar 3 savaites. Laisvai tekantis vynas perpiltas į plieno talpas, kuriose vyko malolaktinė fermentacija ir tuomet šis raudonasis sausas vynas buvo 8 mėnesius brandintas vidutinio skrudinimo Bordeaux statinėse. Išpilstytas į butelius 2018 m. rugsėjo 5 d. Išpilstyta 10.500 butelių. 

    Kodėl šis Giorgi Solomnishvili vyninės raudonasis sausas vynas vadinasi # 22? Tai padėka tėvams, nes tai yra tėvų namo, prie kurio ir yra vynuogynas, numeris.

    Degustacija

    Raudonasis sausas vynas #22 Saperavi Giorgi Solomnishvili skonis yra galingas, intensyvus, sunokusių vyšnių, tamsių miško uogų, kupinas prieskonių, pipirų, tvirtų, su rūgštimi subalansuotų taninų.

    Vyno patiekimas

    Šį vyną reikia būtina dekantuoti 0,5 val.! Raudonasis sausas vynas #22 Saperavi Giorgi Solomnishvili įtinka prie vairios raudonos mėsos patiekalų, tiek paruoštų ant žarijų, tiek ir keptų, prie troškiniių ir ilgai brandintų kietųjų sūrių.

    Chemija

    Alkoholio: 13,1 %
    Bendras sausasis ekstraktas: 30,10 g/l
    Bendra rūgštis: 4,8 g/l
    Likutinis cukrus: 3,04 g/l
    Sulfitai: 33 mg/l

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne