Šildanti jūros gėrybių šiupininė

  • Aromatinga, šildanti, pomidorinė jūros gėrybių ir lašišos šiupininė ypatingai pasitarnaus niūriomis ir vėsiomis dienomis. 

    Ingredientai: jūros gėrybių šiupininė sriuba

    Kiekiai nurodyti 2-3 asm. porcijai:  

    • morka- 1 vnt.;
    • svogūnas- ½  vnt.;
    • bulvės- 3 vnt.;
    • juodosios alyvuogės be kauliuko- 20 vnt.;
    • pomidorų pasta- 1 v. š.;
    • Vannamei krevetės- 10 vnt.,
    • sultinys- 750 g  (idealu- natūralus žuvies, jei neturite, tinka daržovių pirktinis),
    • škotiškos lašišos filė- 250 g;
    • virtos midijos su kiautais- 10  vnt.;
    • druska- pagal skonį;
    • žalumynai, citrina- patiekimui.

    Gaminimo eiga: jūros gėrybių šiupininė sriuba

    1. Svogūną ir morkas supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje 3 min. Bulves supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu ir pavirkite 10 min.
    2. Tuo metu atskirkite lašišą nuo odos ir supjaustykite ją stambiais gabalėliais. Suberkite lašišą prie bulvių ir palikite ją pavirti dar 5 min.
    3. Supilkite į puodą apkeptas daržoves ir sultinį. Sudėkite pomidorų pastą, griežinėliais pjaustytas alyvuoges, krevetes ir midijas. Įberkite druskos pagal skonį. Pavirkite dar kelias minutes, kol išvirs krevetės.
    4. Supilkite į dubenėlius, apibarstykite žalumynais ir patiekite su skiltele citrinos. 

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne