Kazane virta suomiška žuvienė (galima gaminti ir namuose)

Žuvies kepsniai ant grotelių, jūros gėrybių šašlykas, ant grilio keptas žuvies maltinis - įprasti, atvirame ore gaminti patiekalai, kuriais jau nieko nebenustebinsi. O ar bandėte pasigaminti gamtoje kvapnią ir sočią žuvienę? Būtinai pamėginkite, jeigu tik turite galimybę tą padaryti. O jei ne, šį puikų, kūną ir sielą sušildantį patiekalą tiesiog pamėginkite pasigaminti namuose.

Ingredientai: kazane virta suomiška žuvienė

  • kelių rūšių žuvies filė: geriausia maišyti palijos filė, sterko filė ir ešerio filė - 1 kg;
  • nevirtos krevetės su kiautais - 1 kg;
  • bulvės - 5 vnt. didesnių;
  • svogūnai - 2 vnt.;
  • morka - 2 vnt.;
  • grietinėlė - 400 ml;
  • druska - pagal skonį;
  • lauro lapai - 3 vnt.;
  • kvapiųjų pipirų žirneliai - 4 vnt.

Paruošimo būdas: kazane virta suomiška žuvienė

  1. Supjaustykite žuvies filė vidutinio dydžio gabalėliais. 
  2. Į kazaną sudėkite krevetes, stambesniais pusžiedžiais pjaustytas morkas, ketvirčiais pjaustytas svogūnų galvas, lauro lapus ir kvapiuosius pipirus.
  3. Įpilkite maždaug 3 l vandens ir pastatykite virti. Kai užvirs, nugriebkite susidariusias putas. 
  4. Tuo metu nedideliais kubeliais supjaustykite bulves.
  5. Visiems ingredientams pavirus apie 10-15 min., kiaurasamčiu ištraukite iš kazano krevetes ir palikite jas šiek tiek atvėsti.
  6. Į sultinį supilkite bulves ir pastatykite vėl virti. Kol verda bulvės, išlukštenkite atvėsintas krevetes, supjaustykite morkas.
  7. Kai bulvės jau bus išvirusios, į kazaną suberkite žuvies filė.
  8. Įdėkite druskos ir nepamirškite sriubos pamaišyti.
  9. Palaukite, kol žuvienė užvirs, pavirkite dar porą minučių, o tuomet supilkite nuluptas krevetes ir grietinėlę.
  10. Uždenkite dangčiu, leiskite dar kartą užvirti ir nuimkite nuo ugnies. 

Viskas. Puikioji žuvienė paruošta. O kad skonis būtų dar geresnis, pabarstykite šviežiais smulkintais krapais, petražolėmis ir įdėkite į lėkštę ploną skiltelę citrinos. Skanaus!

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne