Kazane virta suomiška žuvienė (galima gaminti ir namuose)

  • Žuvies kepsniai ant grotelių, jūros gėrybių šašlykas, ant grilio keptas žuvies maltinis - įprasti, atvirame ore gaminti patiekalai, kuriais jau nieko nebenustebinsi. O ar bandėte pasigaminti gamtoje kvapnią ir sočią žuvienę? Būtinai pamėginkite, jeigu tik turite galimybę tą padaryti. O jei ne, šį puikų, kūną ir sielą sušildantį patiekalą tiesiog pamėginkite pasigaminti namuose.

    Ingredientai: kazane virta suomiška žuvienė

    • kelių rūšių žuvies filė: geriausia maišyti palijos filė, sterko filė ir ešerio filė - 1 kg;
    • nevirtos krevetės su kiautais - 1 kg;
    • bulvės - 5 vnt. didesnių;
    • svogūnai - 2 vnt.;
    • morka - 2 vnt.;
    • grietinėlė - 400 ml;
    • druska - pagal skonį;
    • lauro lapai - 3 vnt.;
    • kvapiųjų pipirų žirneliai - 4 vnt.

    Paruošimo būdas: kazane virta suomiška žuvienė

    1. Supjaustykite žuvies filė vidutinio dydžio gabalėliais. 
    2. Į kazaną sudėkite krevetes, stambesniais pusžiedžiais pjaustytas morkas, ketvirčiais pjaustytas svogūnų galvas, lauro lapus ir kvapiuosius pipirus.
    3. Įpilkite maždaug 3 l vandens ir pastatykite virti. Kai užvirs, nugriebkite susidariusias putas. 
    4. Tuo metu nedideliais kubeliais supjaustykite bulves.
    5. Visiems ingredientams pavirus apie 10-15 min., kiaurasamčiu ištraukite iš kazano krevetes ir palikite jas šiek tiek atvėsti.
    6. Į sultinį supilkite bulves ir pastatykite vėl virti. Kol verda bulvės, išlukštenkite atvėsintas krevetes, supjaustykite morkas.
    7. Kai bulvės jau bus išvirusios, į kazaną suberkite žuvies filė.
    8. Įdėkite druskos ir nepamirškite sriubos pamaišyti.
    9. Palaukite, kol žuvienė užvirs, pavirkite dar porą minučių, o tuomet supilkite nuluptas krevetes ir grietinėlę.
    10. Uždenkite dangčiu, leiskite dar kartą užvirti ir nuimkite nuo ugnies. 

    Viskas. Puikioji žuvienė paruošta. O kad skonis būtų dar geresnis, pabarstykite šviežiais smulkintais krapais, petražolėmis ir įdėkite į lėkštę ploną skiltelę citrinos. Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne