Aštuonkojis, 1 kg

  • Aštuonkojis, 1 kg

    Kaina 1850 
    (1850 /kg)
    Į krepšelį 

    Valytas, nevirtas, su galva. 

    Gamintojas
    Algarseafood
    Prekės ženklas
    Kilmės šalis
    Mauritanija
    Svoris
    1 kg
    Sudedamosios dalys
    Šaldytas išvalytas AŠTUONKOJIS (Octopus Vulgaris), vanduo, jūros druska, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga E330 (citrinų rūgštis), antioksidantas E331. Sudėtyje gali būti žuvies ir moliuskų pėdsakų.
    Maistinė vertė (100 g/100 ml gryno produkto)
    Energinė vertė 159,3 kJ/37,6 kcal, riebalai 0,4 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių < 0,1 g, angliavandeniai <0,5 g, iš kurių cukrų <0,5 g, baltymai 8,5 g, druska 1,2 g.
    Laikymo sąlygos
    Laikyti -18°C temperatūroje. Atšildyto produkto pakartotinai nebeužšaldyti.
    Papildoma informacija
    Šaldytas. Prieš vartojimą termiškai apdoroti. Svoris 1,2-2 kg. Sužvejota: Atlanto šiaurinė pakrantė.
  • Aštuonkojis- skanus ir maistingas jūros delikatesas

    Aštuonkojis- vienas skaniausių jūros moliuskų. Šio jūros delikateso mėsa yra dietinė, saldaus skonio ir primena kalmarus, tik yra minkštesnė ir švelnesnė. Šaldyto aštuonkojo mėsa tampa daug švelnesnė, nei tik ką pagauto- šaldymo metu skaidulos yra tolygiai sutrūkinėja, todėl mėsa tampa minkšta. 

    Aštuonkojis: kaip gaminti?

    Aštuonkojis gali būti ruošiamas įvairiais būdais: jį galima virti, patroškinti, kepti keptuvėje, ant grotelių ar kepti orkaitėje. Viduržemio jūros virtuvės klasika – virtas aštuonkojis su bulvėmis, alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais.

    Mėgautis švelnia ir minkšta pagaminto moliusko mėsa nebus sunku, jei laikysitės kelių taisyklių: atitirpinkite jį kambario temperatūroje, pamuškite virtuviniu plaktuku ir atidžiai stebėkite gaminimo laiką. Vieną kilogramą aštuonkojo reikia virti 15 minučių. Jeigu jūsų įsigytas aštuonkojis yra, tarkime, 2 kilogramų, tuomet jį virsite pusvalandį. Verdant mėsą periodiškai reikia tikrinti ir išimti iškart, kai tik suminkštėja.  

    Aštuonkojis: nauda organizmui

    Aštuonkojis yra dietinis produktas, kurio mėsa turi labai daug lengvai virškinamų baltymų ir Omega-3 riebalų rūgščių, kurios yra svarbios visai žmogaus medžiagų apykaitai. Šis moliuskas taip pat turi daug vitaminų, makro ir mikroelementų, tokių kaip A, B, C, E grupės vitaminų, fosforo, kalcio, geležies, jodo ir daugelio kitų naudingų medžiagų. Visi šie komponentai stiprina imuninę sistemą, gerina virškinamojo trakto ir skydliaukės veiklą, lėtina senėjimo procesus. 

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne