Nicos salotos- variacija su kepta tuno filė

  • Nicos salotos- elegantiškos, klasikinės salotos su tunu, populiarios, mėgstamos ir vertinamos visame pasaulyje. Tradicinės Nicos salotos paprastai daromos su konservuotu tunu, bulvėmis, kietai virtais kiaušiniais, alyvuogėmis ir šparaginėmis pupelėmis. Na o mes siūlome pasigaminti lengvesnį ir gaivesnį salotų variantą.

    Ingredientai: Nicos salotos- variacija su kepta tuno filė

    Kiekiai nurodyti 2 asm. porcijai.

    • tuno filė - 200 g,
    • vištienos kiaušinis - 1 vnt. (galite naudoti kelis putpelių kiaušinius),
    • vyšniniai pomidorai - 100 g,
    • paprika- 0,5 vnt.,
    • šparaginės pupelės - 1 sauja,
    • salotų mišinys - pagal skonį,
    • žaliosios alyvuogės- 10 vnt,
    • raudonasis svogūnas- 0,5 vnt. (nebūtina), 
    • šviežias bazilikas- 2 šakelės (nebūtina),
    • alyvuogių aliejus - 1 a.š. padažui ir nedidelio kiekio filė aptepimui prieš kepant,
    • citrinos sultys- 0,5 vnt.;
    • medus- 2 a.š.;
    • garstyčios- 1 a.š.,
    • ančiuviai- 30 g;
    • druska, pipirai- pagal skonį. 

    Gamybos eiga: Nicos salotos- variacija su kepta tuno filė 

    1. Atitirpinkite tuno filė, nusausinkite, aptepkite alyvuogių aliejumi ir lengvai pasūdykite.
    2. Tada gerai įkaitintoje keptuvėje ar ant grotelių apkepkite filė iš abiejų pusių maždaug po 1 min., kad vidurys liktų rausvas. Rožinė juostelė tuno filė viduryje turi būti ne mažesnė nei trečdalis jos storio.
    3. Supjaustykite šparagines pupeles į kelias dalis, papriką juostelėmis, svogūną plonais pusžiedžiais, virtą kiaušinį ir vyšninius pomidorus ketvirčiais, suplėšykite salotų lapus nedideliais gabalėliais, susmulkinkite baziliko lapelius, prieš tai atskirtus nuo šakelių. Viską išmaišykite, suberkite alyvuoges. 
    4. Salotų padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias, citrinos sultis, medų ir susmulkintus ančiuvius.
    5. Tuno filė supjaustykite griežinėliais.
    6. Sudėkite į lėkštę salotas, ant viršaus dėkite šiltą tuno filė, užpilkite viską padažu. Pagrindinę užpilo dalį užpilkite ant tuno ir šiek tiek ant žalumynų bei daržovių.

     Skanaus! 

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne