Baltos žuvies filė su apelsinais

  • Tobulas, greitai pagaminamas, vasara kvepiantis patiekalas iš baltos žuvies!

    Ingredientai: baltos žuvies filė su apelsinais

    Kiekiai nurodyti 1 asm. porcijai:

    • baltos žuvies filė - 1 vnt. (tinka plekšnė, dorada, jūros ešerys, sterkas);
    • raudonasis apelsinas- 1 vnt.;
    • šakelė šviežių čiobrelių;
    • druskos ir pipirų – pagal skonį;
    • alyvuogių aliejus;
    • žalumynai pabarstymui- pagal skonį.⠀

    Gamybos eiga: baltos žuvies filė su apelsinais

    1. Įkaitinkite orkaitę įkaitinti iki 200°C
    2. Supjaustykite apelsiną plonais griežinėliais, jei yra- išimkite kauliukus.
    3. Ant didelio pergamentinio popieriaus lapo išdėliokite apelsinų griežinėlius pagal žuvies dydį (ne plačiau). Ant apelsinų uždėkite kelias šakeles šviežių čiobrelių. Ant viršaus dėkite baltos žuvies filė ir pagardinkite druska bei pipirais, aptepkite alyvuogių aliejumi.
    4. Atsargiai uždenkite žuvį kitu gabalu pergamentinio popieriaus ir užlenkite galus, kad žuvis gautųsi tarsi vokelyje.
    5. Padėkite gautą vokelį ant kepimo skardos ir kepkite apie 20 minučių. Jei naudosite storus žuvies gabalus, kepimo laikas turi būti šiek tiek ilgesnis.
    6. Iškepusią žuvį dėkite į lėkštę, apibarstykite pagal skonį šviežiomis žolelėmis. Čiobrelių šakeles galite išimti. 

    Pastaba: kadangi žuvis kepama pergamentinio popieriaus vokelyje, ji išlaiko visas savo sultis ir įgauna subtilų apelsinų aromatą. jei neturi popieriaus, galite naudoti foliją. Garnyrui rekomenduojame išsivirti kuskuso kruopų ar pasigaminti paprastą morkų-bulvių košę. 

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne