Juodasis paltusas, 1 kg

  • Juodasis paltusas, 1 kg

    Kaina 1290
    (1290/Kg)
    Į krepšelį 

    Juodojo paltuso pjausniai su oda ir kaulu (stuburu).

    Kilmės šalis
    Norvegija
    Sudedamosios dalys
    Juodasis paltusas (Reinhardtius hippoglossoides).
    Maistinė vertė (100 g/100 ml gryno produkto)
    Energinė vertė 737 kJ/176 kcal, riebalai 13,8 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 2 g, angliavandeniai 0 g, iš kurių cukrų 0 g, baltymai 13 g, druska 0,3 g.
    Laikymo sąlygos
    Laikyti -18°C temperatūroje. Atšildyto produkto pakartotinai nebeužšaldyti.
  • Juodasis paltusas- karališka plekšninių šeimos žuvis 

    Juodasis paltusas- neįtikėtinai skani plekšninių šeimos žuvis, baltos mėsos, kurioje praktiškai nėra kaulų, bet daug naudingųjų riebalų. Paltusas yra vitaminų ir mineralų, Omega-3 riebalų rūgščių, kuri normalizuoja medžiagų apykaitą, šaltinis. Šioje žuvyje yra net 7 aminorūgštys, kurios atlieka svarbų vaidmenį kovojant su vėžiu, o pakankamas kiekis polinesočiųjų riebalų rūgščių prisideda prie gero regėjimo išsaugojimo. Sveikos mitybos specialistai rekomenduoja valgyti paltusą dar ir dėl to, kad jame yra gausu vitamino D, magnio, kalio bei seleno. 

    Juodasis paltusas: kaip gaminti?

    Juodąjį paltusą galima kepti folijoje, grilyje, ant keptuvės, patroškinti orkaitėje, įdėjus į skardą su grybų padažu ar daržovių kepure. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne