Baltasis putojantis vynas Nicosia Alantaria Brut Spumante Terre Siciliane IGT, 750 ml

  • Kraunamos nuotraukos

    Putojantis baltas vynas iš Italijos su saugoma geografine nuoroda.  

    Spalva
    Baltas
    Gamintojas
    Nicosia S.p.A.
    Kilmės šalis
    Italija
    Regionas
    Sicilija
    Talpa
    0.75 l
    Stiprumas
    11,5%
    Vynuogės
    Insolia
    Laikymo sąlygos
    Laikyti +2-20°C temperatūroje
  • Šis Charmat metodo baltasis putojantis vynas pasižymi aromatų puokšte, malonia gaiva ir geru skonio balansu. Puikiai tinka kaip aperityvas arba su maistu, o taip pat tiems, kurie nori atšvęsti ypatingas progas su Sicilijos vynu. Pavadinimas Alantarìa, kuris siciliečių tarme reiškia „galantiškumas“, pažadina Viduržemio jūros užuominas ir išreiškia romantiką, antikinę eleganciją ir taktą. 

    Dirvožemio tipas

    Priemolio dirvožemis, esantis maždaug 200 m aukštyje virš jūros lygio.

    Vynas, jo gamyba ir išlaikymas

    Šis baltasis putojantis vynas yra gaminamas iš Insolia rūšies vynuogių. Šios vynuogės skinamos nuo rugsėjo mėnesį. Kruopščiai atrinktos vynuogės yra švelniai spaudžiamos ir paliekamos 48 valandoms žemoje temperatūroje, kad nusėstų. Sultys fermentuojamos kontroliuojamoje temperatūroje. Tokiu būdu pagamintas  putojančio vyno pagrindas pilamas į sandarias talpyklas, kuriose, pridėjus mielių, pradedamas antras fermentacijos procesas. Vynas brandinamas nerūdijančio plieno talpyklose ir dar 2 mėnesius buteliuose. 

    Degustacija 

    Putojantis Nicosia Alantaria Brut Spumante IGT Terre Siciliane vynas yra šviesiai geltonos spalvos. Kvapas- figų, abrikosų ir džiovintų vaisių natos. Šis vynas pasižymi intensyviu ir aromatingu skoniu, su mielių ir vaisių prieskoniu.

    Patiekimas

    Geriausia patiekti 6-8°C temperatūros. Šis baltasis putojantis vynas puikiai tinka kaip aperityvas, dera su vėžiagyviais, žuvies patiekalais, ryžių ar makaronų patiekalais su žuvimi.

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne