Rausvasis putojantis vynas Tenute Nicosia Sosta Tre Santi Etna Rosato Brut Spumante DOC, 750 ml
Rausvasis putojantis vynas Tenute Nicosia Sosta Tre Santi Etna Rosato Brut Spumante DOC, 750 ml
Kaina 2800€Putojantis rožinis vynas iš Italijos su saugoma kilmės vietos nuoroda.
Prekės ženklasNicosiaSpalvaRožinisGamintojasNicosia S.p.A.Stiprumas11,5%VynuogėsNerello MascaleseLaikymo sąlygosLaikyti +2-20°C temperatūroje-
Tenute Nicosia Sosta Tre Santi- tai kolekcija geriausių rausvųjų ir klasikinių putojančių vynų, gaminama ribotoje serijoje, naudojant tik geriausias šeimos vynuogynų vynuoges, ir yra aukščiausia aistros vyndarystei išraiška, kuri daugiau nei šimtą metų įkvėpia Nicosia šeimą darbui. Sosta Tre Santi reiškia trijų šventųjų sustojimo vietą, yra duoklė Trecastagni- senoviniam Etnos kaimui, kuriame iškilo Nicosia vyninė, ir trims šventiesiems Alfio, Cirino ir Filadelfo, kurie, prieš tapdami kankiniais, sustojo šiame miestelyje, kuriame jie yra garbinami ir šiandieną.
Dirvožemio tipas
Dirvožemis, sudarytas iš vulkaninio smėlio, labai turtingas mineralais.
Vynas, jo gamyba ir išlaikymas
Šis rausvasis putojantis vynas yra gaminamas iš Nerello Mascalese vynuogių, augančių lavos terasose, ugnikalnio pietryčių pusėje. Šios vynuogės renkamos nuo rugsėjo pabaigos iki spalio pradžios (maždaug 12 dienų anksčiau nei nuimamas Etna Rosso derlius). Nuskintos vynuogės po trumpo šalto maceravimo, yra lengvai spaudžiamos ir šiam putojančiam vynui yra naudojamos tik pirmojo spaudimo sultys, kas siekia vos 50-60%. Vynas yra fermentuojamas 3 savaites kontroliuojamoje temperatūroje. Tokiu būdu išgautas rausvo vyno pagrindas paliekamas nerūdijančio plieno talpyklose iki kito pavasario, kai jis yra perpilamas į stiklines talpas su mielėmis, kur pradedama antroji fermentacija. Rausvasis putojantis vynas brandinamas buteliuose dar maždaug 6 mėnesius.
Degustacija
Tenute Nicosia Sosta Tre Santi Etna Rosato Brut Spumante putojantis rausvasis putojantis vynas yra antikinės rožės spalvos su vario atspalviais. Sudėtinis aromatas, kurio pojūčiai svyruoja nuo gėlių iki raudonų vaisių ir prieskonių, džiovintų gėlių, akacijos medaus, cinamono bei gvazdikėlių užuominų. Šis rausvasis putojantis vynas turi malonų gaivumą ir švelnų bei elegantišką skonį, kuriame vėl atsiranda tos pačios medaus ir pikantiškos natos, kurios užuodžiamos ir jo aromate. Stebina didelis minerališkumas ir ilgas poskonis.
Patiekimas
Geriausia patiekti 6-8°C temperatūros. Šis rausvasis putojantis vynas puikiai dera su rizotu su vėžiagyviais, tuno patiekalais, troškinta menke, saliamiu ir pusiau brandintais sūriais, kepta jautiena, aštria mėsa ir triušio cacciatore.