Raudonasis vynas Tenute Nicosia Fondo Filara Nero D'Avola DOC, 750 ml
Raudonasis vynas Tenute Nicosia Fondo Filara Nero D'Avola DOC, 750 ml
Kaina 12€Organiškas raudonas vynas iš Italijos su saugoma kilmės vietos nuoroda.
Prekės ženklasNicosiaSpalvaRaudonasGamintojasNicosia S.p.A.Stiprumas13,5%VynuogėsNero d'AvolaLaikymo sąlygosLaikyti 16-18° C temperatūroje-
Tenute Nicosia Fondo Fillara- šis didelis ekologiškų vynų asortimentas, pagamintas iš pagrindinių Sicilijos vynuogių veislių, auginamų Etnoje ir Vitorijos apylinkėse, atspindi esminę gamintojo filosofiją: didžiausia pagarba žaliavoms ir puikiajai Sicilijos vyndarystės istorijai, vietinių vynuogių veislių ir tinkamiausios jų auginimui skirtos dirvos puoselėjimas, tvari gamyba, taikoma vynuogynuose ir vyno rūsiuose.
Dirvožemio tipas
Smėlingas dirvožemis, esantis maždaug 200 m virš jūros lygio.
Vynas, jo gamyba ir išlaikymas
Šis raudonasis vynas gaminamas iš rinktinių Nero D’Avola vynuogių, kurios suteikia vynui intensyvią raudoną spalvą ir turtingą aromatą. Vynuogės renkamos rankomis, į dėžes, rugsėjo pabaigoje. Kruopščiai atrinktos vynuogės yra maceruojamos maždaug 10-15 dienų, tuomet sultys paliekamos fermentuotis kontroliuojamoje 24–26°C temperatūroje. Vynas fermentuojamas nerūdijančio plieno induose, 5-6 mėnesius bačkose ir mažiausiai 4 mėnesius buteliuose.
Degustacija
Tenute Nicosia Fondo Filara Nero D'Avola raudonasis vynas yra intensyviai raudonos spalvos. Šis raudonasis vynas pasižymi sodria ir intensyvia aromatų puokšte su maloniomis vyšnių ir saldžių prieskonių užuominomis. Gomuryje jaučiamas maloniai vaisinis, šiltas ir išraiškingas skonis su saldžiais taninais.
Patiekimas
Geriausia patiekti 16-18°C temperatūros. Šis raudonasis vynas puikiai tinka su makaronų patiekalais su mėsos padažu, kuskusu, kepta žvėriena ir brandintais sūriais.