Raudonasis sausas vynas Savane Maradiseuli Qvevri 2019, 750 ml

  • Kraunamos nuotraukos

    Raudonas sausas vynas, pagamintas Kartli regione Sakartvele.    

    Spalva
    Raudonas
    Gamintojas
    Marnaveli
    Kilmės šalis
    Sakartvelas
    Regionas
    Kartli
    Metai
    2019
    Savybės
    Sausas
    Talpa
    0.75 l
    Stiprumas
    14.4%
    Vynuogės
    Saperavi 70%, Danakharuli 30%
    Laikymo sąlygos
    +4C - +25C temp., vidutinės drėgmės sąlygomis
  • Raudonasis sausas vynas Savane Maradiseuli pagamintas nedidelėje jaunoje vyninėje Kanda kaime Kartli regione.
    Didelė dalis Kanda gyventojų yra asirai, lig šiol suprantantys Kristaus laikų kalbą – aramėjų. O šio kaimo 13-os Asirų Kunigų bažnyčioje liturgija lig šiol skaitoma aramėjų kalba, kas išlikę tik keliose vietose pasaulyje. Kartli regionas labiausiai žinomas dėl geros kokybės klasikiniu metodu dar ikirevoliuciniais laikais gaminto putojančio vyno, dabar jis siejamas ir su retų senų autoktoninių vynuogių renesansu.

    Marnaveli vynuogyno vynuogės auginamos 450 – 700 metrų aukštyje. Klimatas kontinentinis, santykinai šiltas. Metinis kritulių kiekis 500 – 700 mm. (Vidurkis Lietuvoje – 700) Dirvožemis įvairus. Vyninė turi 2,6 ha vynuogynų, pasodintų 2016 metų pavasarį, todėl kolkas vynus gamina iš Beršueti kaime įsigytų vynuogių, - daugelyje pasaulio vietų sutinkama vyndarių praktika. Moka už jas brangiau, nei komerciniai fabrikai, nes riboja derlingumą. Vyndarys – vyno gamybos magistro studijas baigusi ir praktinės patirties keliose skirtingose įmonėse įgijusi jauna moteris Ketevan Džaparidze.

    2019 metų raudonasis sausas vynas Savane Maradiseuli vynas pagamintas iš Danakharuli 30% ir Saperavi Budeshuri (Saperavi klonas) 70% vynuogių. Dėl to šis raudonasis sausas vynas turi tankią ir tvirtą struktūrą. 2019 metų vasara ir ruduo buvo sausesni, nei įprasta. Vynuogės nuskintos rankomis į 12 kg dėžes spalio 5 d.
    Vynuogės atskirtos nuo šakelių. Abiejų vynuogių misa 1-ą mėnesį maceruota ir fermentuota toje pačioje talpoje – į žemę įkastame Qvevri inde. Viršuje susidaranti išspaudų “kepurė“, kartveliškai vadinama „čiačia“ pirmąją savaitę buvo maišoma 3 kartus per dieną, o vėliau vieną kartą per dieną. Nepridėta pramoninių mielių.
    Malolaktinė fermentacija nevykdyta. Vėliau vynas brandintas 1,5 mėnesio nerūdijančio plieno talpoje ir išpilstytas į butelius 2020 m. vasario 20 d.
    Išpilstyta 650 butelių ir iš jų 102 atkeliavo į Lietuvą, suteikdami vyno mėgėjams ir žinovams nepakartojamą pažinimo džiaugsmą!

    Degustacija

    Raudonasis sausas vynas Savane Maradiseuli skonis yra puikiai integruotas, sunokusių raudonų uogų ir mėlynių, pipirais ir saldžiais prieskoniais turtingas, apvalių taninų, ilgo poskonio vynas. Būtina dekantuoti 0.5 val. Šis raudonasis sausas vynas tinka meditacijai leidžiantis saulei - padeda pajusti gyvenimo pilnatvę. Dera su neriebiais raudonos mėsos patiekalais, kietaisiais sūriais. 

    Chemija

    Alkoholio: 14,4%
    Bendras sausasis ekstraktas: 31,14 g/l
    Bendra rūgštis: 5,7 g/l
    Likutinis cukrus: 2,47 g/l
    Sulfitai: 30 mg/l

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne