Raudonasis sausas vynas Saperavi Matrobela, 750 ml

  • Raudonasis sausas vynas Saperavi Matrobela, 750 ml

    Raudonas sausas vynas, pagamintas Kacheti regione Sakartvele.  

    Prekės ženklas
    Matrobela
    Spalva
    Raudonas
    Gamintojas
    Matrobela Wines Ltd.
    Regionas
    Kachetija
    Metai
    2018
    Savybės
    Sausas
    Stiprumas
    13.3%
    Vynuogės
    Saperavi 100%
    Laikymo sąlygos
    +4C - +25C temp., vidutinės drėgmės sąlygomis
  • Raudonasis sausas vynas Saperavi Matrobela iš Sakartvelo atskleidžia visą gerąją šios rūšies vynuogės prigimtį: kompleksiškas sunokusių kaulavaisių skonis, šilkiniai taninai, subalansuota rūgštis. Saperavi yra pagrindinė Kachetijos raudonoji vynuogė. Tai pasaulyje reta teinturier tipo vynuogė, kurios sultys yra raudonos, o vynai pasižymi ypač intensyvia spalva (absoliučios daugumos raudonųjų vynuogių sultys yra šviesios, skaidrios, spalvą įgaunančios tik dėka maceracijos (mirkymo) kartu su vynuogių odelėmis). Šis raudonasis sausas vynas, pagamintas iš 100% saperavi vynuogių, yra puikus kainos ir kokybės santykis  

    2018 metai buvo šiltesni, nei įprasta. Saperavi Matrobela 2018 raudonasis sausas vynas pagamintas iš vynuogių, nuskintų rugsėjo gale. Fermentacija ir maceracija truko 14 dienų nerūdijančio plieno cisternose. Vėliau vynas 9 mėnesius brandintas vidutinio skrudinimo prancūziško ąžuolo statinėse. Išpilstyta 6.500 butelių. 

    Kachetija yra didžiausias vyndarystės regionas Sakartvele. 2018 metais Sakartvele vynui ir brendžiui gaminti sunaudota 292 tūkstančiai tonų vynuogių, 80,5% šio kiekio – Kachetijoje. Matrobela vyninę 2015-aisiais įkūrė Irakli Topuria, 2-iejų Tarptautinio Bakalaureato mokyklų anglų kalba steigėjas, “apsėstas“ ir Sakartvelo vyno populiarinimo pasaulyje idėja. Žodis matrobela lietuviškai reiškia svaiginantis. Vyninei pavyko atrasti puikų kainos ir kokybės santykį. 7 ha dydžio Saperavi vynuogynas, iš kurio gaminamas šis vynas, pasodintas 1990 metais, derlingumas – 7-8 tonos iš ha. Vyndarys – Temur Dakišvili, puikiai išmanantis ir apjungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystę.

    Degustacija

    Saperavi Matrobela raudonasis sausas vynas yra sunokusių tamsių uogų ir kaulavaisių aromato, kompleksiško skonio ir poskonio, svarus, šilkinių taninų, puikiai subalansuotos vynas.

    Vyno patiekimas

    Šis raudonasis sausas vynas puikiai skanaujasi vienas, bet ypač tinka prie kiaulienos šašlyko, spagečių su Bolonijos padažu, Morbier sūriu.

    Chemija

    Alkoholio: 13,3%
    Bendras sausasis ekstraktas: 30,59 g/l
    Bendra rūgštis: 6,0 g/l
    Likutinis cukrus: 2,55 g/l
    Sulfitai: 37,0 mg/l

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne