Ožkos pieno sūris ŽAN ŽAKAS, 1 kg
Ožkos pieno sūris ŽAN ŽAKAS, 1 kg
Kaina 30€Gyvo ožkos pieno iki 2 mėn. brandintas sūris su aromatinga žievele.
GamintojasRasos Ilinauskaitės ūkisPrekės ženklasPaskui saulę ir ožkasKilmės šalisLietuvaSvoris1 kgSudedamosios dalysOžkos PIENAS, fermentas, PIENO raugas, druska.Laikymo sąlygosLaikyti +4-+5°C temperatūroje.-
Ožkos pieno sūris ŽAN ŽAKAS- begalinis malonumas kiekvienam gurmanui
Ožkos pieno sūris ŽAN ŽAKAS- fermentuotas, pusminkštis, gyvo ožkos pieno sūris. Šis kvadratinės formos lietuviškas sūris yra brandinamas 4-6 savaites. Sūrio odelė yra rausvos spalvos, vietomis padengta baltuoju ir/arba pilkuoju pelėsiu.
Sūris ŽAN ŽAKAS gaminamas pagal normandiško sūrio Pont-l’Evêque receptūrą: vakarinis ir rytinis pienas sumaišomas, ir pašildomas iki +37 °C temperatūros, tuomet pridedamas raugas ir fermentas. Pienas traukinamas 45 min., gauta masė supjaustoma ir dedama į specialias formas. Kai nubėga išrūgos, šis ožkos pieno sūris yra pasūdomas rupia-rožine druska ir paliekamas brandinti rūsyje +12°C temperatūroje, kiekvieną dieną vartant.
Ožkos pieno sūris ŽAN ŽAKAS virtuvėje
Prieš valgant šį sūrį rekomenduojama palaikyti kambario temperatūroje, kad jis atšiltų, suminkštėtų ir pradėtų skleisti kvapą. Ožkos pieno sūris ŽAN ŽAKAS geriausiai tinka su balta duona, sviestu, bruknių uogiene ir raudonu vynu. Taip pat labai skanu jį pakepti orkaitėje ir valgyti su paskrudintų batono riekelėmis ir žaliais salotų lapais.