Baltasis vynas Tenute Nicosia Fondo Filara Grillo Sicilia DOC, 750 ml
Baltasis vynas Tenute Nicosia Fondo Filara Grillo Sicilia DOC, 750 ml
Kaina 12€Organiškas baltas vynas iš Italijos su saugoma kilmės vietos nuoroda.
Prekės ženklasNicosiaSpalvaBaltasGamintojasNicosia S.p.A.Stiprumas13%VynuogėsGrilloLaikymo sąlygosLaikyti +2-20°C temperatūroje.-
Tenute Nicosia Fondo Fillara- šis didelis ekologiškų vynų asortimentas, pagamintas iš pagrindinių Sicilijos vynuogių veislių, auginamų Etnoje ir Vitorijos apylinkėse, atspindi esminę gamintojo filosofiją: didžiausia pagarba žaliavoms ir puikiajai Sicilijos vyndarystės istorijai, vietinių vynuogių veislių ir tinkamiausios jų auginimui skirtos dirvos puoselėjimas, tvari gamyba, taikoma vynuogynuose ir vyno rūsiuose.
Dirvožemio tipas
Smėlingas dirvožemis, esantis maždaug 200 m virš jūros lygio.
Vynas, jo gamyba ir išlaikymas
Tenute Nicosia Fondo Fillara baltasis vynas gaminamas iš rinktinių Grillo vynuogių, kurios yra viena iš geriausių vietinių Sicilijos vynuogių veislių. Vynuogės renkamos rankomis, į dėžes, rugsėjo pabaigoje. Kruopščiai atrinktos vynuogės, 12 valandų yra šaltai maceruojamos. Po atskyrimo nuo stiebelių, vynuogės yra lengvai prispaudžiamos. Po 48 valandų nusistovėjimo vynuogių sultys paliekamos fermentuotis kontroliuojamoje 15–18°C temperatūroje maždaug 20–25 dienas. Tenute Nicosia Fondo Fillara baltasis vynas fermentuojamas nerūdijančio plieno induose ir maždaug 2-3 mėnesius buteliuose.
Degustacija
Šis baltasis vynas yra intensyvios šiaudų geltonos spalvos. Tenute Nicosia Fondo Fillara baltasis vynas pasižymi minkštu, gaiviu ir ilgalaikiu vyno skoniu, kuriame atsiskleidžia patraukli citrusinių vaisių ir aromatinių žolelių puokštė.
Vyno patiekimas
Geriausia patiekti 10-12°C temperatūros. Šis baltasis vynas puikiai dera su jūros gėrybėmis, vėžiagyviais, omarais, o taip pat su daržovėmis ir šviežiais ar minkštais sūriais.