Aštuonkojis, 2-3 kg
Aštuonkojis, 2-3 kg
Kaina 5310 €(1850 €/kg )Valytas, nevirtas, su galva, svoris 2,870 kg
-
Aštuonkojis- skanus ir maistingas jūros delikatesas
Aštuonkojis- vienas skaniausių jūros moliuskų. Šio jūros delikateso mėsa yra dietinė, saldaus skonio ir primena kalmarus, tik yra minkštesnė ir švelnesnė. Šaldyto aštuonkojo mėsa tampa daug švelnesnė, nei tik ką pagauto- šaldymo metu skaidulos yra tolygiai sutrūkinėja, todėl mėsa tampa minkšta.
Aštuonkojis: kaip gaminti?
Aštuonkojis gali būti ruošiamas įvairiais būdais: jį galima virti, patroškinti, kepti keptuvėje, ant grotelių ar kepti orkaitėje. Viduržemio jūros virtuvės klasika – virtas aštuonkojis su bulvėmis, alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais.
Mėgautis švelnia ir minkšta pagaminto moliusko mėsa nebus sunku, jei laikysitės kelių taisyklių: atitirpinkite jį kambario temperatūroje, pamuškite virtuviniu plaktuku ir atidžiai stebėkite gaminimo laiką. Vieną kilogramą aštuonkojo reikia virti 15 minučių. Jeigu jūsų įsigytas aštuonkojis yra, tarkime, 2 kilogramų, tuomet jį virsite pusvalandį. Verdant mėsą periodiškai reikia tikrinti ir išimti iškart, kai tik suminkštėja.
Aštuonkojis: nauda organizmui
Aštuonkojis yra dietinis produktas, kurio mėsa turi labai daug lengvai virškinamų baltymų ir Omega-3 riebalų rūgščių, kurios yra svarbios visai žmogaus medžiagų apykaitai. Šis moliuskas taip pat turi daug vitaminų, makro ir mikroelementų, tokių kaip A, B, C, E grupės vitaminų, fosforo, kalcio, geležies, jodo ir daugelio kitų naudingų medžiagų. Visi šie komponentai stiprina imuninę sistemą, gerina virškinamojo trakto ir skydliaukės veiklą, lėtina senėjimo procesus.