Arktinės palijos filė, 400 g

  • Arktinės palijos filė, 400 g

    Prekės svoris Kaina Pirkti
    400 g
    Kaina 740 
    Į krepšelį  
    1 kg
    Kaina 1850 
    Į krepšelį  

    400 g pakuotėje yra 1-2 šaldyti žuvies filė gabalėliai (vakuume) 

    Kategorija
    Šaldyta
    Kilmės šalis
    Islandija
    Sudedamosios dalys
    Arktinės PALIJOS filė su oda.
    Maistinė vertė (100 g/100 ml gryno produkto)
    Energinė vertė 376 kJ/89 kcal, riebalai 2,8 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,5 g, angliavandeniai 0 g, iš kurių cukrų 0 g, baltymai 16 g, druska 0 g.
    Laikymo sąlygos
    Laikyti -18°C temperatūroje iki datos "tinka vartoti iki". Atšildyto produkto pakartotinai nebeužšaldyti.
    Papildoma informacija
    Rekomenduojama sunaudoti atidarymo dieną.
  • Arktinė palija – aukštos kokybės žuvis iš Islandijos

    Arktinė palija – lašišos sesė, gyvenanti prie Arkties krantų, Alpių ežeruose ir subtropiniuose vandenyse, todėl Lietuvoje dar yra žinoma kaip alpinė šalvis ar tiesiog šalvis. Tai ne tik delikatesinis produktas, bet ir viena sveikiausių žuvų pasaulyje.


    Kuo ypatinga mūsų šaldyta palija?

    Ši žuvis pas mus atkeliauja iš kruopščiai atrinktų Islandijos tiekėjų, todėl galime garantuoti, kad ant Jūsų stalo atsidurs tik aukščiausios kokybės produktas. Islandijos vandenys garsėja tuo, kad yra krištolo skaidrumo ir bene mažiausiai užteršti pasaulyje, vadinasi ir juose besiveisiančiose žuvys natūraliai yra švaresnės ir palankesnės sveikatai. Maža to, Islandijoje vykdant žvejybą, laikomasi labai griežtų reikalavimų. Žuvį gaudo specialiai apmokyti žvejai ir tik tokį kiekį, kiek įmanoma kokybiškai apdoroti. Visą žvejybos procesą nuo pagavimo iki pardavimo kontroliuoja pati Islandijos vyriausybė.

    Parduodama pjaustyta gabalėliais, su oda, vakumuota porcijomis, todėl Jums nereikia pirkti didelio kiekio ir galite mėgautis patrauklia kaina. 


    Sveikatos šaltinis ant Jūsų stalo: palijos nauda organizmui

    Mitybos specialistai ir mokslininkai teigia, kad arktinė palija yra bene naudingiausia žuvimi pasaulyje. Ir tam išties yra daugybė priežasčių:

    • Įrodyta, kad 100 g šios žuvies turi rekomenduojamą vitamino E paros normą, kuris dar vadinamas jaunystės eliksyru, bei pusę paros normos vitamino B6 ir B12, būtinų nervų sistemai palaikyti.
    • Šalvis yra puikus baltymų šaltinis, kurie reikalingi organizmo ląstelių atstatymui ir raumenų formavimui. 100 g porcijoje yra net 16 g baltymų ir tik 2,8 g riebalų, todėl ji puikiai tinka sportuojantiems, sveikos gyvensenos šalininkams ar besilaikantiems dietos.
    • Žuvies sudėtyje yra gausu Omega-3 riebalų rūgščių, kurios gerina širdies veiklą, mažina uždegiminius procesus ir stiprina imunitetą.
    • Turi daug kitų svarbių mikroelementų: geležies, kalio, natrio, magnio, fosforo, cinko ir seleno.

    Dėl didelio naudingųjų medžiagų kiekio, žuvis šalvis naudinga ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Be to, jos nauda išlieka net ją sūdant ar rūkant.
     

    Alpinė šalvis: receptai, skonis ir lengvas paruošimas

    Tai švelnaus skonio ir subtilios tekstūros žuvis, dažnai lyginama su lašiša, tačiau pasižyminti mažesniu riebumu, mėsinga, tvirta, bet švelnia tekstūra su nedideliais dribsniais. Ji nebūna sausa ar kieta, nebent persistengsite ją gamindami.

    Arktinės palijos filė spalva svyruoja nuo rausvos iki švelniai oranžinės ir priklauso nuo jos amžiaus bei gyvenamosios aplinkos. Dar vienas ypatingas bruožas – ji neturi žvynų, todėl kepant ant sviesto susidaro gardi ir ypač traški plutelė. Verta paminėti ir tai, kad po terminio apdorojimo ji beveik nesumažėja, išsaugo patrauklią išvaizdą ir savo maistines savybes.

    Šaldyta arktinės palijos filė ypatingai mėgstama šefų ir gurmanų tarpe, nes jos kulinarinis charakteris tinka daugeliui populiarių gaminimo būdų. Ją įvertins ir pradedantieji kulinarai, ieškantys paprastai pagaminamų ingredientų sveikiems šeimos pietums. Ji neturi kaulų ir ideali tinka kepti keptuvėje ant sviesto, troškinti ar dėti ant grilio. Be to, ji neturi stipraus kvapo, todėl įtiks ir mažiesiems valgytojams.

    Štai kelios gardžių patiekalų idėjos:

    • Nicos salotos su kepta palijos filė. Šiuolaikiška klasikinių salotų variaciją, kuri sužavės savo skonių harmonija, gaivumu ir lengvu paruošimu. 
    • Kepta palija su sviestu ir čiobreliais. Dėkite žuvį į įkaitintą keptuvę su ištirpintu sviestu bei čiobreliais. Kepkite iki auksinės spalvos, pabarstykite druska ir patiekite su citrinos griežinėliais.
    • Palijos filė su daržovėmis. Šaukite į orkaitę su morkomis, cukinijomis ir bulvėmis. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir mėgstamais prieskoniais.
    • Filė kepsnys su žolelių plutele. Apibarstykite gabalėlius džiūvėsėlių, smulkintų petražolių ir parmezano mišiniu. Kepkite orkaitėje, kol viršus gražiai apskrus.
    • Žuvies iešmeliai ant grilio. Pamarinuokite lengvai su šlakeliu citrinos, druska ir pipirais, suformuokite iešmelius ir dėkite ant kepsninės.
       

    Atraskite aukštos kokybės žuvies skonį ir mėgaukitės gurmanišku maistu savo namuose!

    Jeigu dar nesate ragavę šios žuvies, nebejojame, kad ji taps tikru atradimu Jūsų virtuvėje. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie rūpinasi savo sveikata ir ieško naujų gurmaniškų atradimų. Mūsų parduotuvėje siūloma šaldyta palijos filė yra aukščiausios kokybės produktas, iš kurio paruošite daugybę skanių patiekalų. 

    Užsukite į mūsų parduotuvę arba užsisakykite internetu ir mėgaukitės nepriekaištinga kokybe. Perkantiems už 50 Eur ar daugiau, Vilniuje ir Kaune užsakymą pristatysime tiesiai į namus.
      

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne